Horlogebandjes

Populaire merken

Universele horlogebandenUniversele horlogebanden voor alle merken

Morellato heeft universele horlogebanden in het assortiment. Het is alleen niet zo dat deze banden op echt élk horloge passen. Uw horloge dient dan een “rechte bandaanzet” te hebben. Als uw horloge dit heeft, kunt u de maat meten tussen de kastpoten van uw horloge. Dan kunt u op zoek gaan naar horlogebanden met die maat. Vaak zijn banden voor horloges met speciale bandaanzetten het beste te kopen van het merk zelf. De afbeeldingen hieronder verduidelijken welke bandaanzetten geschikt zijn voor een universele horlogeband en welke niet. 

Visual
Visual


Hoe monteert u de horlogeband?

Wanneer u uw horlogeband geleverd heeft gekregen, moet hij er natuurlijk opgezet worden. Eerst demonteert u uw oude horlogeband. U houdt de veerpen tussen het bandje en het horloge stevig vast met het bijgeleverde bandwissel gereedschap. Deze drukt u naar links. U zal voelen dat de veerpen wat meegeeft. Hierna kun u de horlogeband rustig naar beneden trekken waardoor hij los komt. U zet de veerpennen in de nieuwe band en klikt deze weer terug in het horloge. Op de afbeelding hieronder staat de procedure weergegeven. Dit kan soms een gepriegel zijn en is niet altijd even makkelijk.

Visual

Heeft u moeite met het verwijderen of vervangen van uw horlogeband?

Indien u niet in staat bent om de oude horlogeband te verwijderen van uw horloge en om de nieuwe te monteren, dan raden wij u aan om naar een lokale juwelier te gaan om hen voor een kleine vergoeding op een professionele wijze de band voor u te laten monteren.

5% korting op horloges

én het laatste nieuws ontvangen?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!